Omdat er steeds meer mensen overstappen op een elektrische auto, zijn laadpalen op kantoor tegenwoordig onmisbaar. Heb je een elektrische auto, dan wil je op je werk of bij een zakelijke afspraak gemakkelijk je auto kunnen laden. Maar moet ik als ondernemer een vergunning aanvragen om een laadpaal bij eigen bedrijfspand te mogen plaatsen? En wat kost een laadpaal eigenlijk? Wij geven je antwoord op enkele essentiële vragen.

De voordelen van een laadpaal op kantoor

Je zult het steeds meer tegenkomen: een collega of zakelijk afspraak rijdt in een elektrische auto. Biedt je op kantoor een laadpaal aan dan sta je op serviceniveau een stapje voor. Personeel en gasten hoeven niet meer na te denken over een parkeer- en oplaadfaciliteit. Ze parkeren en laden hun auto gewoon voor jouw deur. Bovendien kun je de laadpalen personaliseren in je eigen huisstijl, zodat ze bijdragen aan een duurzame, innovatieve en klantvriendelijke identiteit.

Is een vergunning voor een laadpaal nodig?

Het antwoord is: nee. Mits de laadpaal op eigen grond wordt geplaatst. Een laadpunt hoeft helemaal niet groot te zijn. Plaats het laadstation op een paal bij de parkeerplaats.  Heb je niet genoeg ruimte voor een laadpaal? Kies dan voor een laadpunt aan de muur. Een laadpunt hoeft helemaal niet groot te zijn, zodat er altijd wel een plaats te vinden is waar je deze kunt plaatsen.

Abel&co

Bij Abel&co kun je kiezen uit het kopen, leasen of exploiteren van een laadpaal. Bekijk op je gemak welke oplossing het beste bij je past.

De kosten van een laadpaal

Een laadpaal heeft geen vaste prijs. Afhankelijk van het type auto en de gewenste functies en mogelijkheden wordt een passende laadpaal geadviseerd. Toch kunnen we je een kleine indicatie geven. Een “kale” laadpaal begint bij een prijs vanaf 750 euro exclusief btw. De installatiekosten zijn niet meegerekend. Laadpalen zijn leverbaar in verschillende vermogens. Het vermogen van de laadpaal wordt uitgedrukt in kilowatt (kW). Let op: hoe groter het aantal kilowatt, hoe sneller het opladen gaat. Voor ondernemers is het handig om een laadpaal te kiezen waaraan meerdere elektrische auto’s kunnen laden. Een laadpaal met meerdere laadpunten is weliswaar duurder, maar wel flink goedkoper dan twee losse oplaadpunten. Vergeet niet dat er subsidies en belastingvoordelen mogelijk zijn wanneer je laadpalen aanschaft voor op kantoor.

Elektrische auto opladen met een laadpas

Om te kunnen laden bij jouw bedrijf heb je een laadpas nodig. Het is dus niet zo dat iedereen zomaar zijn elektrische auto met jouw laadpaal kan opladen. De betaling van de stroom wordt via de laadpas geregeld. Komt er een bezoeker, dan moet diegene met een laadpas voor het opladen betalen. Jij als ondernemer krijgt die stroomkosten vergoed, dus je hoeft niet vanuit twee partijen te betalen. Bonus: hierdoor kun je dus je laadpaal al heel snel terugverdienen.

Zo vind je de beste laadfaciliteiten voor jouw bedrijf

Tot slot zijn er nog een aantal zaken waar je aan moet denken voor je een laadpaal aanschaft. Controleer bijvoorbeeld de stroomvoorziening op je kantoor. Kan de meterkast voorzien in de stroombehoefte op piekmomenten, of zijn er aanpassingen nodig? Dan stuiten we meteen op de volgende vraag: hoeveel laadstations heb je nodig? Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. En wie gaat deze beheren? De Smart Charging technologie optimaliseert meerdere laadstations door het beschikbaar vermogen op een energie-efficiënte wijze te verdelen. Lees hier meer over Smart Charging.

Slim besparen begint bij jouw Abel&co installateur

Meer weten? Zoek een installateur bij jou in de buurt. Vraag een gratis laadpaaladvies aan en ontdek de mogelijkheden voor een laadpaal bij je bedrijfspand.

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *