Laadkabels, laadpassen en parkeerborden: allemaal laadpaal accessoires die bijdragen aan een optimale laadervaring. Een gespecialiseerde installateur maakt je wegwijs in de vele keuzemogelijkheden, maar wij geven je alvast een overzicht met mogelijkheden.

Laadkabels laadpalen

De laadkabel is een essentieel onderdeel van het laadproces. Bij aankoop van een elektrische of hybride auto ontvang je van de autodealer een vaste laadkabel. Daarnaast kun je er ook voor kiezen elders een (extra) laadkabel te kopen. Dit kan soms voordeliger uitpakken. Jouw dichtstbijzijnde installateur geeft je advies over laadkabels voor de meest (brand)veilige en snelle laadoplossingen.

parkeerbord

Type 1 en Type 2 laadkabels

Grofweg zijn er twee soorten laadkabels en contactdozen: Type 1 en Type 2. Op dit moment hebben de Japanse en Amerikaanse merken een Type 1 contactdoos en alle Europese merken een Type 2 contactdoos. In Europa is de Type 2 contactdoos de officiële standaard, vandaar dat alle Europese (openbare) laadstations dit type hanteren. Beide typen laadkabels zijn verkrijgbaar in diverse lengtes van bijvoorbeeld 4, 6 of 8 meter.

Lengte laadkabels

Let erop dat je de goede lengte kiest, want je kunt bij het laden van je elektrische auto geen verlengsnoer gebruiken. Hoewel je nu misschien denkt dat je het meeste voordeel haalt uit de langste laadkabel, moet je je goed realiseren dat een (te) lange snoer elke keer weer netjes uitgelegd en opgerold moet worden. Daarom adviseren we je de auto altijd zo dicht mogelijk bij het laadpunt te parkeren en daar een geschikte laadkabel voor te kiezen.

Wil je een extra laadkabel voor onderweg? Dan is een lange kabel wel een slimme keus. Zo kan er op een parkeerterrein bijvoorbeeld een andere auto tussen jouw auto en het laadstation staan. Keuzestress? Geen zorgen: een gespecialiseerde installateur helpt je bij het maken van de beste keuze.

Tip van Abel: Een extra laadkabel kopen is een slimme keuze. Zo heb je thuis of onderweg altijd een reserve kabel bij de hand.

Parkeerborden laadpalen

Een bedrijf met laadstations biedt werknemers en gasten extra service voor deur. Beschik je over meerdere parkeerplaatsen, dan is het wel zo verstandig om er één of een aantal te reserveren voor elektrische auto’s. Met een parkeerbord laat je duidelijk zien dat werknemers en gasten hun elektrische auto bij jouw bedrijf kunnen laden. Het parkeerbord heeft een afmeting van 40 x 60 centimeter en is eenvoudig aan een RVS paal te bevestigen.

Abel&co

Laadpassen of sleutelhangers laadpalen

Met een laadpas of laadsleutelhanger kun je een elektrische auto opladen bij openbare laadpalen in Nederland en een groot aantal laadpunten in het buitenland. Het enige wat je nodig hebt, is een laadpas met een laadpas-abonnement. Je betaalt hiervoor een klein bedrag per maand. Iedere maand ontvang je een factuur voor de verrekening van de kosten van de stroom die je die maand hebt afgenomen bij een openbaar laadpunt.

Tip van Abel: Er zijn diverse apps voor Apple en Android beschikbaar om te downloaden op je smartphone. Ze tonen alle openbare laadstations in Nederland, met real time beschikbaarheid, laadtarief en laadsnelheid. Raakt onderweg je accu leeg? Dan geeft de app precies aan waar de dichtstbijzijnde laadstations zijn en hoe je er het snelste komt.

Slim besparen begint bij jouw Abel&co installateur

Meer weten? Zoek een installateur bij jou in de buurt. Vraag een gratis laadpaaladvies aan en ontdek de voordelen van de laadpaal accessoires.

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *