Steeds meer campings in binnen- en buitenland hebben laadstations. Houd je van kamperen en heb je een elektrische auto? Check dan van tevoren of jouw vakantiebestemming laadfaciliteiten aanbiedt. Is dat niet het geval of wil je gemakkelijk bij je eigen campingplaats opladen, dan kun je kiezen voor een mobiele oplader.

Goed voorbereid onderweg

Onderweg naar je vakantieadres kom je op snelwegen steeds meer laadstations tegen. Net als mobiel bellen, internetten en pinnen, kun je in de toekomst overal je elektrische auto opladen in het buitenland. Je kunt via diverse apps en websites checken waar je laadpunten tegenkomt, om je reis daarop af te stemmen. Chargemap.com is één van de handige apps met een kaart van alle laadstations ter wereld.

Mobiele opladers van NRGkick zijn verkrijgbaar bij Abel&co!
We vertellen je graag alle voordelen.

Kan ik opladen op de camping?

Laadstations vind je vaak op een centrale plek op de camping of vlakbij de camping. We adviseren je te filteren op laadfaciliteiten tijdens het zoeken naar een geschikte camping. Vaak kun je op boekingswebsites gemakkelijk filteren en wordt het op de website van de camping expliciet vermeld. Indien het nergens vermeld staat, adviseren we je voor alle zekerheid contact op te nemen met de accommodatie.

Hoe werkt opladen op de camping?

Eenmaal bij het laadstation op de camping, identificeer je je elektrische auto met je laadpas, waarna het laadpunt wordt vrijgegeven. Kijk wel even na wat de voorwaarden van je eigen provider zijn. Sommige campings bieden ook eigen laadpassen aan, waarmee je tijdens je gehele verblijf kunt laden. Is je elektrische auto volledig opgeladen? Verplaats je elektrische auto dan naar een reguliere parkeerplaats om andere elektrische rijders toegang te geven tot het laadpunt.

Kan ik mijn elektrische auto opladen op mijn eigen campingplaats?

Dat kan, met een mobiele oplader voor je elektrische auto. Fabrikant NRGkick maakt ieder stroompunt toegankelijk voor je elektrische auto, met een laadvermogen tot 22 kW. Met plug-adapters heb je altijd de juiste connector bij de hand om op je campingplaats te laden. NRGkick zorgt ervoor dat de mobiele oplaadeenheid naar behoren en veilig werkt. Bovendien kan de laadstroom flexibel worden aangepast met een druk op de knop. Je kunt vijf stroomwaarden selecteren en zelfs meerderen met de app op je smartphone. Maak je bijvoorbeeld een aantal dagen geen gebruik van je auto, dan kun je de stroomwaarden tijdelijk verminderen. Met behulp van een app op je smartphone kun je (via Bluetooth) laadsessies starten en stoppen, op afstand je laadsessie volgen en de laadkosten en accustatus inzien.

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *