Goedkoop is duurkoop: ook bij zonnepanelen. De goedkoopste zonnepanelen zorgen vaak voor minder besparing op de energiekosten. Bespaar dus NIET op de aanschaf van de installatie. Per saldo ben je dan (veel) minder voordelig uit.

Ga voor kwaliteitgoedkoopstezonnepanelen-770x513

Ga dus niet voor de goedkoopste zonnepanelen, ga voor kwaliteit. Hoe hoger de opbrengst van de zonnepanelen, hoe minder elektriciteit je nodig hebt van je energieleverancier. Bij een juiste manier van installeren heb je bovendien op de lange termijn minder onverwachte kosten door storingen of slijtage.

Check het bedrijf

De kwaliteit van je systeem wordt mede bepaald door de kwaliteit van het bedrijf erachter. Europese producenten staan bekend om hun hoge kwaliteitsstandaard en uitstekende garantievoorwaarden. Van talloze Oosterse producenten is het maar de vraag of zij over tien jaar nog bestaan. Ook de kwaliteit van het installatiebedrijf bepaalt of je aan het eind van de rit het goedkoopst uit bent. Wie nu kiest voor de enorme kortingen van een jong, klein bedrijf, loopt het risico dat service en garantie niet meer wordt gegeven wanneer je het nodig hebt.

Kijk verder dan de panelen zelf

Bedenk goed dat de installatie minimaal 25 jaar mee moet gaan: kies voor kwalitatieve materialen en niet voor de goedkoopste zonnepanelen. Kijk bij de aanschaf van zonnepanelen niet alleen naar de prijs voor de panelen zelf. Er zijn meer onderdelen die de totale kosten bepalen, zoals een omvormer, montagesets en dakbekabeling. Voor het berekenen van een reële prijs en het uittekenen van een installatie die je maximaal rendement oplevert, is altijd een bezoek van een ervaren installateur nodig.

Goed advies en een veilige en vakkundige installatie? Neem contact op met een van onze installateurs.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

  • Bereken hoeveel kWh je op jaarbasis nodig heeft (check de energierekeningen van de afgelopen jaren). Je weet nu hoeveel Watt de zonnepanelen moeten opleveren. Deze worden verkocht in Wattpiek (het vermogen van het paneel onder ideale omstandigheden).
  • Houd rekening houden met een 15% lager vermogen dan de fabrieksopgave. In Nederland hebben we nu eenmaal te maken met wisselende weersomstandigheden.
  • Let op het type zonnecellen dat in de zonnepanelen is verwerkt. Polykristallijne zonnepanelen zijn in veel gevallen een uitstekende keuze, maar misschien zijn in jouw situatie goedkopere amorfe of duurdere monokristallijne zonnepanelen het voordeligst.
  • De goedkoopste panelen zijn voorzien van amorfe zonnecellen, die de minste elektriciteit opleveren. Polykristallijne zonnepanelen bieden een redelijk hoog rendement tegen een gunstige prijs, met een gegarandeerde levensduur van 25 jaar. Monokristallijne zonnepanelen leveren het hoogste rendement, maar zijn wel het duurst.
  • Besteed aandacht aan de keuze voor de juiste bedrijven. Je gaat een investering aan voor vele jaren: wel zo prettig om bij datzelfde bedrijf terecht te kunnen, als er iets mis is.

Zonnepanelen kopen: 7 tips

Hierboven heb je al een aantal tips gekregen over het aanschaffen van zonnepanelen. Wil je meer weten? Download ons uitgebreide advies over waar je op moet letten en wat je zeker moet vragen aan een installateur.

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *