Van alle techniek die een omvormer rijk is, is de MPP-tracker technologisch het meest hoogstaande onderdeel. MPP staat voor Maximum Power Point, oftewel het punt waarop het maximale vermogen wordt bereikt. De MPP-tracker zorgt ervoor dat jouw zonnepanelen het hoogst mogelijke rendement behalen.

Waarom een MPP-tracker?

Een MPP-tracker is een onderdeel van de omvormer en zoekt naar de optimale combinatie van stroom en spanning, zodat het hoogste rendement wordt behaald. De MPP-trackerMPP tracker
is continue bezig om de omvormer te voorzien van de beste spanning zodat er in elke situatie de meeste energie opgewekt kan worden. De MPP-tracker verschuift op het moment dat de instraling van de zonnepanelen of de temperatuur verandert. De MPP-tracker gaat dan weer op zoek naar de beste combinatie voor een optimaal rendement. Door de MPP-tracker haal je dus onder elke omstandigheid het meeste elektrisch vermogen uit je zonnepanelen.

Tip van Abel: haal het maximale rendement uit je panelen door je goed te laten adviseren over de MPP-tracker.

Meerdere MPP-trackers

Een omvormer heeft altijd minimaal één MPP-tracker, maar er kunnen ook meerdere in een omvormer zitten. Wanneer er sprake is van meerdere zonnepanelen die in verschillende hellingshoeken liggen, worden er bijvoorbeeld meerdere MPP-trackers toegepast. Ook als de panelen op verschillende dakvlakken liggen of gericht zijn op een andere windrichting, zorgen meerdere MPP-trackers in elke situatie voor het hoogste rendement.

Bespaarinstallateur-logo
Slim besparen begint bij jouw Bespaarinstallateur

Wil je meer informatie? Zoek een Bespaarinstallateur bij jou in de buurt.

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *