Zoals met ieder apparaat, moet een cv-ketel ooit worden vervangen. De meeste consumenten vervangen hun cv-ketel pas als deze stuk gaat, of te vaak storingen krijgt. Maar soms is het slim om de cv-ketel eerder te vervangen. Bijvoorbeeld om te besparen op je energierekening of wanneer je meer comfort wilt. Maar waar moet je allemaal op letten? En wat zijn de voordelen van een nieuwe cv-ketel? Je leest het op deze pagina.

Cv-ketel vervangen: wat zijn jouw wensen?

Op het moment dat je een vervanging van je cv-ketel overweegt, is het verstandig om jezelf goed te oriënteren. Hierbij kijk je allereerst naar de manier waarop je de cv-ketel wenst te gebruiken. Wil je meer comfort, bijvoorbeeld door gelijktijdig warm water in je bad en douche te laten stromen? Wil je een extra comfortabele regen- of stortdouche? Of ben je van plan om vloerverwarming of designradiatoren te gaan plaatsen? De antwoorden op deze vragen en meer vormen de leidraad voor de selectie van de juiste cv-ketel. De vervangende ketel moet qua capaciteit aan de eisen kunnen voldoen. Meer informatie hierover vindt je onder ‘Berekenen vermogen cv-ketel’.

Cv-ketel vervangen: hoe zuinig moet de nieuwe ketel zijn?

Als je de benodigde capaciteit hebt bepaald, kun je kijken welke vervangende ketel hieraan voldoet. Een gemiddelde HR cv-ketel van goede kwaliteit kost gemiddeld zo’n € 1500,-. Per merk en type zijn er vaak significante verschillen tussen energieverbruik en warmte- en wateropbrengst. Verdiep je daarnaast ook in duurzame oplossingen. Je hebt nog jaren plezier van een nieuwe cv-ketel, maar we gaan stap voor stap richting een duurzame toekomst. Wellicht is een (hybride) warmtepomp, met het oog op de duurzame transitie, een efficiëntere stap voor jou en de toekomstige bewoners van je huis. Laat jezelf dus goed voorlichten.

Op zoek naar een nieuwe cv-ketel inclusief veilige en vakkundige installatie? Bekijk onze cv-ketels en vraag online advies aan 1 van onze specialisten.

Cv-ketel vervangen: de belangrijkste voordelen

Is je cv-ketel 12 tot 15 jaar oud? Wil je besparen op je hoge energierekening en milieubewuster omgaan met energie? Is er gezinsuitbreiding op komst en is er na de verbouwing van je huis meer capaciteit nodig? Dan kan dit het aangewezen moment zijn om je cv-ketel te vervangen. Ga je over op een nieuwe cv-ketel, dan profiteer je van de volgende voordelen:

  • Besparen op je hoge energierekening
  • Hoge reparatiekosten voorkomen
  • Milieubewuster omgaan met energie
  • Douche en bad tegelijkertijd gebruiken
  • Snelle verwarming
  • Hogere taxatiewaarde van je huis

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *