Wat kost een zonneboiler? De gewenste watercapaciteit en het aantal collectoren dat nodig is om die hoeveelheid water te verwarmen, bepalen een groot deel van de kosten. Factoren als type pomp, benodigd aansluitmateriaal en bijvoorbeeld beperkende omstandigheden met betrekking tot je woning en het type merk waar je voor kiest, kunnen de totale kosten voor je zonneboiler verder beïnvloeden.

Voordelen A-merk zonneboiler

Met de aanschaf van een duurdere A-merk zonneboiler koop je niet alleen een kwalitatief beter product met een langere levensduur (die tussen merken kan verschillen van 15 tot 25 jaar). De duurdere merken realiseren vaak ook een hogere opbrengst en slimmer energieverbruik. In de kosten zijn doorgaans ook betere service- en garantievoorwaarden verwerkt. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten zonneboilers. Meer uitleg over de verschillende soorten zonneboilers vindt je hier.

Let op: Sinds 1 januari 2016 is er een landelijke subsidieregeling voor zonneboilers.

Zonneboiler kosten spreiden

Een zonneboiler is niet goedkoop in aanschaf. Om de milieu- en kostenbewuste investering ook mogelijk te maken voor huishoudens met een kleinere portemonnee, huur je bij diverse bedrijven een zonneboiler. De huurprijzen beginnen vanaf € 15,- per maand. De huurprijzen zijn doorgaans inclusief montage. Wees zorgvuldig in je keuze voor leverancier en installateur.

Zonneboiler kosten: enkele voorbeelden

De kosten voor aanschaf van een compacte zonneboiler variëren van € 1500,- tot € 2500,-. Kun je de zonneboiler zelf installeren, dan bespaar je daarmee gemiddeld zo’n € 1000,-. Maar wij raden altijd aan om te kiezen voor een gespecialiseerde installateur. Een verkeerde installatie zorgt voor storingen of tegenvallend rendement. Uiteindelijk drijft dit de kosten op.

Een basis zonneboiler kost tussen de € 2500,- en € 3500,-. Houd rekening met installatiekosten die op kunnen lopen tot € 1000,- (afhankelijk van o.a. je specifieke woonsituatie). Op de installatie van een zonneboiler kun je beter niet besparen. Het gekoppeld inregelen is specialistisch werk, dat zichzelf op de lange termijn terugverdient. Je haalt maximaal rendement uit de installatie en de service- en storingsinterval blijft tot een minimum beperkt.

Let op de volgende zaken:

  • Alle materialen moeten worden berekend bij het aanvragen van de prijzen, dus inclusief collectoren, pompen, leidingen, sensoren, etc.
  • De prijs is (mede) afhankelijk van de woningconstructie: het type dak, maar ook de afstanden die overbrugd moeten worden met leidingwerk zijn van invloed.
  • Bereken hoeveel je met de zonneboiler kunt besparen.

Klaar met lezen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *