Je bevindt je hier: Home » Tesla

Kies jouw Tesla en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Tesla? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Tesla? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Tesla

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Tesla en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Tesla. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Tesla, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Tesla

Tesla werd in 2003 opgericht door een groep ingenieurs die ervan overtuigd waren dat elektrisch rijden niet zoveel concessies met zich mee zou dragen dan destijds werd gedacht. Een jaar na de oprichting van Tesla voegde huidig CEO Elon Musk zich bij het bedrijf en in 2008 lanceerde Tesla zijn eerste elektrische auto: de Roadster.

Tesla bouwde hierop voort en ontwikkelde in de opvolgende jaren de Model S, Model X, Model 3 en de Tesla semi. Met oog op de toekomst werkt Tesla op dit moment aan haar meest betaalbare auto tot nu toe, zodat de uitvoeringen voor steeds meer mensen bereikbaar en betaalbaar zullen zijn. Dit alles met als missie om de wereldwijde transitie naar duurzame energie te versnellen. Tesla gelooft er namelijk in dat hoe sneller de wereld overstapt van fossiele brandstoffen naar een toekomst zonder Co2-uitstoot, hoe beter. Leuk om te weten: het Europese distributiecentrum van Tesla bevindt zich sinds 2013 in Tilburg. In 2015 opende Tesla zijn hier ook zijn tweede fabriek.

Sinds 2022 profileert het bedrijf zich ook steeds meer als een artificial intelligence en robotica bedrijf. Tesla doet grote investeringen in het zoveel mogelijk zelfrijdend maken van auto’s. Verder is Tesla bezig met het wereldwijd lanceren van een uitgebreid netwerk van eigen snellaadstations, de zogeheten ‘Tesla Superchargers’. Natuurlijk wil je je Tesla ook thuis of op je werk kunnen opladen. Bij Abel&co bieden wij je de perfecte laadoplossing voor jouw Tesla.

Welke laadpaal past bij mijn type Tesla?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Tesla model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Tesla ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Tesla kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Tesla is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Tesla ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: