Waar moet u op letten bij de aanschaf van een nieuwe CV-ketel?

Is uw oude verwarming of warmwatervoorziening aan vervanging toe? Via deze pagina geven we u tips waar u op moeten letten bij de keuze voor een nieuwe CV-ketel. Heeft u na het lezen van deze tips behoefte aan een persoonlijke uitleg? Wij brengen u graag in contact met de dichtsbijzijnde GasNed-Installateur voor een vrijblijvend advies of offerte.

Verschillende soorten: HR of VR
HR (Hoog Rendement CV-ketel)

Zoals de naam zegt heeft deze ketel een hoger rendement dan een conventionele CV-ketel. Dit hoge rendement wordt behaald door de hete verbrandingsgassen langs het koude water te leiden. Hierdoor komt condensatiewarmte vrij wat leidt tot een hoger rendement en dus minder gasverbruik.

Het Gaskeur HR-label kent drie categorieën HR-ketels:

  • HR 100, met een rendement van tenminste 100%
  • HR 104, met een rendement van tenminste 104%
  • HR 107, met een rendement van tenminste 107%.
VR (Verbeterd Rendement CV-ketel)

Een VR-ketel heeft in vergelijking tot een HR-ketel een iets lager rendement. Het rendement is echter nog steeds beter dan bij een oude conventionele CV-ketel. In de regel heeft een VR-ketel een theoretisch rendement tussen 83%-100%.

Huren of kopen van een CV-ketel?

Het aanschaffen van een nieuwe CV-ketel kan een behoorlijke investering zijn. Ziet u op tegen deze investering? Dan kan het huren van een CV-ketel uitkomst bieden. Bij huren van een CV-ketel krijg je voor een vast bedrag per maand de beschikking over een moderne CV-ketel. In dit maandbedrag zitten de kosten voor onderhoud, storingsservice en eventuele reparaties inbegrepen. U wordt dus compleet ontzorgt en kunt profiteren van de service van een lokale GasNed-Installateur. U wordt echter geen eigenaar van het toestel.

Huren van een CV-ketel duurder dan kopen?

Huren hoeft zeker niet duurder te zijn dan het kopen van een cv-ketel! U huurt al een cv-ketel vanaf € 19,67 per maand inclusief onderhoud, service en reparaties.

Gaskeur CW (Comfort Warm Water)

Om het u makkelijk te maken bij het vinden van het toestel dat past bij uw comfortwensen, is er het Gaskeur-CW label. CW staat voor ‘Comfort Warm Water’.
Er zijn zes comfortklassen: CW1 t/m CW6.

Waarom kiezen voor de vakman?

Het vervangen van een cv-ketel is een klus voor de vakman. Uw CV-ketel moet immers dag en nacht paraat staan voor verwarming en warm-water. Daarnaast dient er regelmatig (jaarlijks) onderhoud plaats te vinden om uw CV-ketel in goed conditie te houden. De keuze voor een lokale vakman is daarbij van groot belang. De GasNed-Installateur in uw regio voorziet u allereerst van deskundig advies. Daarna zal een gediplomeerde medewerker de installatie en montage verzorgen. Na installatie staat de installateur voor u klaar voor jaarlijks onderhoud en evt. storingen.

Wist u overigens dat fabrikanten enkel garantie geven op uw nieuwe CV-ketel als deze is geinstalleerd door een vakman, en als het toestel jaarlijks onderhoud krijgt?