Je bevindt je hier: Home » Smart

Kies jouw Smart en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Smart? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Smart? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Smart

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Smart en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Smart. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Smart, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Smart

Het automerk Smart werd in 1994 opgericht door Mercedez-Benz en horlogemaker Swatch. Sinds het jaar 2019 verkoopt en produceert Smart uitsluitend volledige elektrische auto’s, wat hen een echt EV merk maakt. Als gevolg hiervan bracht Smart hun nieuwe volledig elektrische uitvoeringen op de markt: de Smart EQ Fortwo coupé, de Smart EQ Fortwo cabrio en de Smart EQ Forfour. Al deze uitvoeringen beschikken over een accu van 16,7 kwh en een gemiddelde actieradius van 100 km.

In 2023 zal Smart hun meest innovatie volledig elektrische uitvoering op de markt brengen: de Smart #1. Deze zal beschikken over een accu van 66 kwh en een actieradius van maar liefst 375 km.

Welke laadpaal past bij mijn type Smart?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Smart model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Smart ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Smart kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Smart is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Smart ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: