Je bevindt je hier: Home » Skoda

Kies jouw Skoda en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Skoda? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Skoda? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Skoda

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Skoda en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Skoda. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Skoda, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Skoda

Het van oorsprong Tsjechische automerk Skoda wordt gezien als één van de oudste autofabrikanten in de wereld. In 1905 bracht het merk zijn eerste auto op de markt. Hierna bracht Skoda het ene naar het andere model op de markt. In 2010 presenteerde Skoda zijn eerste volledige elektrische conceptauto: de Octavia Green E Line concept car.

De eerste volledige elektrische auto kwam in 2019 op de markt: de Enyaq iV. Begin 2022 bracht Skoda het vervolgmodel van de Enyaq iV uit, namelijk de Enyaq Coupé iC. In de komende jaren zal Skoda hun nieuwste model, de Vision E, uitbrengen. Dit is een volledige elektrische auto met een autopilot functie die ervoor zal zorgen dat de auto zelfstandig kan accelereren, sturen, remmen en inhaalmanoeuvres kan uitvoeren.

Het ervaren van rijplezier is bij Skoda de eerste prioriteit. Zo trekken de elektrische auto’s van Skoda snel op, doordat de maximale trekkracht gelijk beschikbaar is. Verder zorgt Skoda voor connectiviteit, doordat je in je elektrische auto altijd verbonden bent met internet en geavanceerde assistentiesystemen. Met de komst van elektrische modellen wil Skoda duurzamer worden en zich zo klaarstomen voor een milieubewustere toekomst. In 2025 zullen tien modellen een elektrische motor hebben.

Welke laadpaal past bij mijn type Skoda?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Skoda model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Skoda ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Skoda kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Skoda is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Skoda ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: