Je bevindt je hier: Home » SEAT

Kies jouw SEAT en vind je laadpaal

De laadpalen voor SEAT automobilisten

Een laadpaal nodig voor je Seat? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Seat? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Seat

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Seat en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Seat. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Seat, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Seat

SEAT is een automerk met een rijke geschiedenis. Het werd opgericht in 1950 door de legendarische Spaanse ontwerper en autocoureur Juan SEAT. Het merk staat bekend om zijn sportieve en prestatiegerichte auto’s, die vaak gebaseerd zijn op modellen van moederbedrijf Volkswagen Group. Hoewel SEAT aanvankelijk vooral gefocust was op benzineauto’s, heeft het merk aangekondigd dat het zijn assortiment zal uitbreiden met een groter aanbod van elektrische en hybride modellen.

In 2022 lanceerde SEAT dan ook zijn eerste elektrische auto: de SEAT eMii Electric. Deze wederom sportieve auto biedt een indrukwekkende actieradius van maar liefst 260 km WLTP. Een jaar later, in januari 2023, verraste SEAT het publiek met de introductie van de “SEAT eMii Electric Scorpion”, een speciale uitvoering van de SEAT eMii Electric.

Duurzaamheid is een belangrijk focuspunt voor SEAT. Het merk streeft ernaar zijn consumenten bewust te maken van hun ecologische voetafdruk, zonder concessies te doen aan het kenmerkende rijplezier dat zo inherent is aan het merk.

Welke laadpaal past bij mijn type Seat?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Seat model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Seat ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.
Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Seat kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

  • Waar moet je rekening mee houden?

    De laadtijd van je Seat is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Seat ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

    Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: