Je bevindt je hier: Home » Renault

Kies jouw Renault en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Renault? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Renault? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Renault

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Renault en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Renault. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Renault, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Renault

Het Franse automerk Renault is in 1899 opgericht door Louis Renault en zijn broers Marcel en Fernand. De geschiedenis van Renault zijn elektrische uitvoeringen gaat ver terug in de tijd. In de jaren 20 bracht Renault al hun eerste elektrische voertuig op de markt, een geëlektrificeerde stadsbus. Later in de jaren 70 bracht Renault hun eerste geëlektrificeerde personenauto op de markt: de elektrische Renault 5. De uitvoering was zeer evolutionair voor die tijd, maar erg praktisch was hij niet. De batterij moest tijdens het opladen namelijk verwisseld worden. Met de lancering van de elektrisch aangedreven Renault CLIO in de jaren 90 innoveerde Renault verder. De uitvoering beschikte over een zware loodaccu die gedurende het laden niet verwisseld hoefde te worden.

De eerste gemoderniseerde elektrische auto die door Renault op de markt werd gebracht was de Fluence Z.E., een elektrische variant op de al bestaande Renault Megane. De Fluence Z.E. werd in 2009 gepresenteerd en kwam in 2011 op de markt. Het was de eerste auto met battery swapping technology en beloofde met een accu van 22 kwh een actieradius van 160 km. In de eerste helft van 2013 kwam de volledig elektrische Renault ZOE op de markt: een ruime gezinsauto die beschikte over een accu van 22 kwh. Inmiddels heeft Renault voortgezet op het succes van de Renault ZOE en zijn er nog diverse varianten van de ZOE, de Renault Megane, de Renault Twingo Electric en de Renault Kangoo gelanceerd.

Elektrisch rijden wordt in de toekomst steeds belangrijker voor Renault. Renault zet zich de komende jaren vooral in op de innovatie van de levensduur van de batterijen, om zo deze tot het uiterste te rekken. Tegen het jaar 2025 wil Renault minimaal 10 volledig elektrische modellen lanceren en zal Renault tegen 2030 voor 90% elektrisch zijn. Hiermee willen ze de CO2 uitstoot maximaal reduceren om zo een emissievrije toekomst tegemoet te gaan.

Welke laadpaal past bij mijn type Renault?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Renault model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Renault ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Renault kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Renault is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Renault ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: