Je bevindt je hier: Home » Polestar

Kies jouw Polestar en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Polestar? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Polestar? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Polestar

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Polestar en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Polestar. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Polestar, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Polestar

Polestar is een vooraanstaand automerk met een rijke geschiedenis. Het werd opgericht in 1996 door de legendarische Zweedse autofabrikant Volvo en het performancebedrijf TWR. Het merk staat bekend om zijn innovatieve en high-performance elektrische auto’s, die de grenzen verleggen van wat mogelijk is op het gebied van duurzame mobiliteit. Hoewel Polestar aanvankelijk voornamelijk bekend stond om zijn tuning en optimalisatie van Volvo-modellen, heeft het merk zich ontwikkeld tot een volledig elektrisch automerk.

In 2022 introduceerde Polestar dan ook zijn eerste volledig elektrische auto: de Polestar 2. Deze auto belichaamt opnieuw de sportieve geest van het merk en biedt een indrukwekkend rijbereik van 500 kilometer volgens de WLTP-norm. Een jaar later, in januari 2023, verraste Polestar het publiek met de introductie van de “Polestar 2 Scorpionissima”, een speciale editie van de Polestar 2.

Duurzaamheid staat centraal in de visie van Polestar. Het merk streeft ernaar consumenten bewust te maken van hun ecologische voetafdruk en zet zich in voor een emissievrije toekomst. Polestar combineert geavanceerde elektrische technologie met het opwindende rijplezier dat het merk zo kenmerkend maakt, waardoor duurzaamheid en prestaties hand in hand gaan.

Welke laadpaal past bij mijn type Polestar?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Polestar model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Polestar ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.
Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Polestar kies je bij Abel&co!
Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
Klantgerichte dienstverlening
De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Polestar is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Polestar ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: