Je bevindt je hier: Home » Opel

Kies jouw Opel en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Opel bedrijfswagen? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Opel bedrijfswagen? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische bedrijfswagen!

De perfecte laadpaal voor jouw Opel bedrijfswagen

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Opel bedrijfswagen en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je bedrijfswagen. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Opel bedrijfswagen, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Vervolgens komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische bedrijfswagens van Opel

De allereerste 100% elektrische bedrijfswagen van Opel, de Opel Vivaro-e, werd in 2020 op de markt gebracht. De Opel Vivaro-e heeft met zijn 50 kWh-batterij een actieradius van 200km en een optionele 75 kWh-batterij met een actieradius van maar liefst 300 km (WLTP). Het maximale laadvermogen van de elektrische bedrijfswagen bedraagt 1.275 kilogram en afhankelijk van het model biedt de laadruimte van de elektrische bedrijfswagen een inhoud tussen 4,6 en 6,6 kubieke meter.

Met de Opel Vivaro-e zet Opel een nieuwe stap in de richting van hun grote elektrificatie plan. In 2021 lanceerde Opel hun nieuwe elektrische bedrijfswagen, de Opel Combo-e. De 50 kWh batterij van de Opel Combo-e zorgt voor een actieradius van 275 km (WLTP). Verder bedraagt het maximale laadvermogen 678 kg en een laadvolume van 3,8 m3.

Vanaf 2024 zal er namelijk van elk Opel-model een geëlektrificeerde versie op de markt komen. Hiermee wil Opel emissievrij rijden bereikbaar maken voor elke professional.

Welke laadpaal past bij mijn Opel bedrijfswagen

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische bedrijfswagen de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Opel bedrijfswagen ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 kW laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11 kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag dan direct advies aan via deze link!

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Opel bedrijfswagen kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Opel bedrijfswagen is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11 kW laadpaal, dan heb je thuis een 30fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Opel bedrijfswagen ‘s nachts volledig op t laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: