Je bevindt je hier: Home » Opel

Kies jouw Opel en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Opel? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Opel? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Opel

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Opel en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Opel. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Opel, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Opel

Opel is in 1862 opgericht door Adam Opel. Het van oorsprong Duitse bedrijf heeft een rijke geschiedenis in de ontwikkeling van hun elektrische uitvoeringen. Opel zijn allereerste auto met geëlektrificeerde aandrijflijn werd al in 1968 geproduceerd. De Opel Kadett B Stir-Lec beschikte over veertien loodzuuraccu’s die werden opgeladen door een Stirling verbrandingsmotor achter in de auto. In de opvolgende jaren bracht Opel nog veel meer elektrische uitvoeringen op de markt: de Opel Electro GT, Opel Impuls, Opel Twin concept car, Combo Plus en de Flextreme Concept.

De eerste volledig elektrische auto van Opel, de Ampera-e, verscheen in 2016/2017. De uitvoering heeft een bereik van 423 km (WLTP), waarmee hij in zijn klasse een van de grootste actieradiussen heeft. Na de Opel Ampera-e kwamen de Opel Corsa-e en de Opel Mokka-e op de markt. Met oog op de toekomst wil Opel elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar maken. Vanaf het jaar 2024 zullen alle modellen van Opel een geëlektrificeerde uitvoering hebben en vanaf 2028 zullen alle modellen van Opel in Europa volledig elektrisch zijn. Zo werkt Opel aan een duurzame en emmissievrije toekomst.

Welke laadpaal past bij mijn type Opel?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Opel model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Opel ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Opel kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Opel is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Opel ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: