Je bevindt je hier: Home » Mini

Kies jouw Mini en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Mini? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Mini? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Mini

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Mini en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Mini. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Mini, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Mini

Mini is een automerk met een rijke geschiedenis en een iconische status in de autowereld. Het merk werd oorspronkelijk gelanceerd in 1959 en heeft sindsdien een unieke plaats veroverd met zijn compacte en stijlvolle auto’s. Mini staat bekend om zijn kenmerkende design, wendbaarheid en levendige rijervaring, waardoor het een favoriet is geworden onder autoliefhebbers over de hele wereld.

In lijn met de toenemende vraag naar duurzame mobiliteit heeft Mini zich toegelegd op het ontwikkelen van elektrische en hybride voertuigen. In 2020 introduceerde Mini de volledig elektrische Mini Electric, een compacte hatchback met een opwindend rijbereik en een eigentijds design. Met zijn milieuvriendelijke aandrijving en behoud van het dynamische karakter van het merk, zet de Mini Electric een nieuwe standaard voor elektrisch rijden in stedelijke omgevingen.

Duurzaamheid en innovatie zijn belangrijke pijlers voor Mini. Het merk blijft vooruitstrevende technologieën verkennen en streven naar het verminderen van de ecologische impact van zijn voertuigen en productieprocessen. Mini blijft trouw aan zijn erfgoed van plezierige en opwindende rijervaringen, terwijl het zich richt op een duurzame toekomst en het vormgeven van de mobiliteit van morgen.

Welke laadpaal past bij mijn type Mini?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Mini model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Mini ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 kW laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.
Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Mini kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

  • Waar moet je rekening mee houden?

    De laadtijd van je Mini is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Mini ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

    Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: