Je bevindt je hier: Home » Mercedes-Benz

Kies jouw Mercedes-Benz en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Mercedes-Benz bedrijfswagen? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Mercedes-Benz bedrijfswagen? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische bedrijfswagen!

De perfecte laadpaal voor jouw Mercedes-Benz bedrijfswagen

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Mercedes-Benz bedrijfswagen en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je bedrijfswagen. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Mercedes-Benz bedrijfswagen, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Vervolgens komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische bedrijfswagens van Mercedes-Benz

Mercedes-Benz bijt in 2018 het spits af met hun eerste elektrische bedrijfswagen: de eVito. De uitvoering beschikt over een batterijpakket met een capaciteit van 41,4 kWh en een actieradius tot 150 km. Daarnaast beschikt de auto over een laadruimte van 6,6 m3.

Het merk beloofde na de e-Vito enkel nog maar elektrische bedrijfswagens op de markt te brengen. Met de eSprinter zet Mercedes-Benz door op de ontwikkeling van hun reeks elektrische bedrijfswagens. Eind 2019 werd deze uitvoering op de markt gelanceerd. Deze uitvoering beschikt over een actieradius tot 142 km en een batterijpakket tot 55 kWh. De laadruimte bedraagt 11 m3.

Na de eVito en de eSprinter, lanceerde Mercedes-Benz de EQV. Dit was Mercedes-Benz hun nieuwste elektrische bedrijfswagen. Met een oog op de toekomst zal Mercedes-Benz meer elektrische bedrijfswagens op de markt brengen. In 2023 wordt dan ook hun nieuwste uitvoering verwacht: de eCitan. Mercedes-Benz zal vanaf het jaar 2030 enkel nog maar volledig elektrische uitvoeringen uitbrengen. Hiermee zet het merk een grote stap in de richting van een emissievrije toekomst.

Welke laadpaal past bij mijn Mercedes-Benz bedrijfswagen

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische bedrijfswagen de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Mercedes-Benz bedrijfswagen ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 kW laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11 kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag dan direct advies aan via deze link!

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Mercedes-Benz bedrijfswagen kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte
  • Waar moet je rekening mee houden?

    De laadtijd van je Mercedes-Benz bedrijfswagen is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11 kW laadpaal, dan heb je thuis een 30fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Mercedes-Benz bedrijfswagen ‘s nachts volledig op t laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

    Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: