Je bevindt je hier: Home » Lexus

Kies jouw Lexus en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Lexus? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Lexus? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Lexus

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Lexus en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Lexus. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Lexus, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Lexus

Het van oorsprong Japanse automerk Lexus is in 1989 opgericht door Eji Toyoda. In 2020 bracht Lexus hun eerste volledig elektrische auto op de markt. De Lexus UX 300e Electric beschikt over een 45 kwh accu en een actieradius van 235 kilometer. Verder is de uitvoering voorzien van aerodynamische innovaties die een positieve invloed hebben op de stilte en stabiliteit van de auto en beschikt hij over een compacte lithium-ion batterij die de auto extra bagageruimte biedt.

Eind 2022 lanceert Lexus hun nieuwe volledige elektrische uitvoering: de Lexus RZ 450e. De uitvoering beschikt over een accucapaciteit van maar liefst 71,4 kwh en een actieradius van 365 km. De Lexus RZ 450e is de eerste uitvoering van het merk die specifiek als elektro auto is ontwikkeld. De Lexus UX 300e is daarentegen een model dat staat op een benzineauto platform die is aangepast voor een elektro-aandrijving.

In de toekomst zal Lexus verder innoveren op gebied van volledig elektrische auto’s. Tegen het jaar 2030 wil Lexus een complete reeks van volledig elektrische auto’s hebben, met een doelstelling van 100% verkoop van volledig elektrische auto’s in 2035.

Welke laadpaal past bij mijn type Lexus?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Lexus model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Lexus ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Lexus kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Lexus is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Lexus ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: