Je bevindt je hier: Home » Kia

Kies jouw Kia en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je KIA? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) KIA? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Kia

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Kia en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Kia. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Kia, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Kia

Kia is een Zuid-Koreaans automerk dat is opgericht in 1944. In 1987 lanceerde Kia zijn eerste auto op de Europese markt: de Kia Pride. Tien jaar later, in 1988, ontstond er een fusie tussen Hyundai en Kia. Vanuit deze fusie bracht Kia jarenlang model naar model uit.

De eerste volledig elektrische auto van Kia werd in 2020 gelanceerd: de Kia e-Soul. Hierop volgde in 2021 de lancering van de Kia E6. Kia zet zijn succes in hun EV door en zal in het derde kwartaal van 2022 hun nieuwe volledige elektrische auto lanceren, namelijk de Kia Niro.

Welke laadpaal past bij mijn type KIA?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische KIA model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw KIA ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je KIA kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je KIA is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je KIA ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: