Je bevindt je hier: Home » Dacia

Kies jouw Dacia en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Dacia? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Dacia? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Dacia

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Dacia en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Dacia. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Dacia, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Dacia

Dacia is een automerk met een sterke reputatie en een boeiende geschiedenis. Het merk werd opgericht in 1966 en is vernoemd naar de historische regio Dacia in Roemenië. Het staat bekend om zijn betrouwbare en betaalbare auto’s, die de behoeften van moderne bestuurders weerspiegelen.

Hoewel Dacia traditioneel bekend staat om zijn benzine- en dieselmodellen, heeft het merk aangekondigd een grotere focus te leggen op milieuvriendelijke alternatieven. Met de groeiende vraag naar elektrische en hybride voertuigen heeft Dacia de ambitie om meer duurzame opties aan te bieden aan zijn klanten.

In 2022 introduceerde Dacia zijn eerste volledig elektrische auto, de Dacia Spring Electric. Deze compacte stadsauto biedt een indrukwekkende actieradius van ongeveer 230 km volgens de WLTP-normen, waardoor het een ideale keuze is voor dagelijks woon-werkverkeer en korte afstanden in de stad. Met zijn betaalbare prijs en efficiënte prestaties maakt de Dacia Spring Electric elektrisch rijden toegankelijker voor een breed publiek.

Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor Dacia. Het merk streeft ernaar zijn klanten bewust te maken van hun ecologische voetafdruk en hen aan te moedigen om milieuvriendelijkere keuzes te maken. Dit betekent echter niet dat Dacia compromissen sluit op het gebied van rijplezier en functionaliteit. De auto’s van Dacia behouden hun robuustheid en betrouwbaarheid, terwijl ze tegelijkertijd milieuvriendelijker worden.

Welke laadpaal past bij mijn type Dacia?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Dacia model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Dacia ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 kW laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.
Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Dacia kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Dacia is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Dacia ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: