Je bevindt je hier: Home » CUPRA

Kies jouw CUPRA en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Cupra? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Cupra? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Cupra

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Cupra en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Cupra. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Cupra, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Cupra

CUPRA is ontstaan als het sportieve submerk van SEAT en werd in 2018 gelanceerd. Het merk staat bekend om zijn sportieve en prestatiegerichte auto’s, die vaak gebaseerd zijn op modellen van moederbedrijf SEAT. Hoewel CUPRA aanvankelijk vooral gericht was op benzineauto’s, heeft het merk aangekondigd dat het zijn aanbod zal uitbreiden met een grotere focus op elektrische en hybride modellen.

In 2022 lanceerde CUPRA dan ook zijn eerste elektrische auto: de CUPRA Born. Deze auto belichaamt opnieuw de sportieve geest van het merk en biedt een indrukwekkende actieradius van maar liefst 420 km WLTP. Een jaar later, in januari 2023, verraste CUPRA het publiek met de introductie van de “CUPRA Born scorpionissima”, een speciale uitvoering van de CUPRA Born.

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor CUPRA. Het merk streeft ernaar zijn consumenten bewust te maken van hun ecologische voetafdruk, zonder concessies te doen aan het kenmerkende rijplezier dat zo inherent is aan het merk.

Welke laadpaal past bij mijn type Cupra?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Cupra model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Cupra ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.
Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Cupra kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Cupra is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Cupra ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: