Je bevindt je hier: Home » Citroen

Kies jouw Citroen en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Citroën bedrijfswagen? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Citroën bedrijfswagen? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische bedrijfswagen!

De perfecte laadpaal voor jouw Citroën bedrijfswagen

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Citroën bedrijfswagen en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je bedrijfswagen. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Citroën bedrijfswagen, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Vervolgens komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische bedrijfswagens van Citroën

Met de elektrische versie van de populaire bedrijfswagen Citroën Berlingo, de e-Berlingo, zet Citroën een grote stap in de richting van elektrische bedrijfswagens. De Citroën e-Berlingo beschikt over een accucapaciteit van 50 kWh die goed is voor een actieradius van 275 km (WLTP). Verder heeft de Citroën e-Berlingo een laadvermogen van 800 kg en een laadvolume tot 4,4 m3.

Citroën zet voort op de ontwikkeling van hun elektrische bedrijfswagens. In 2021 lanceerde ze een elektrische versie van de Citroën Jumpy, de Citroën e-Jumpy. Deze uitvoering beschikt over een accucapaciteit van 50 kWh die goed is voor een actieradius van 230 km (WLTP). Daarnaast beschikt de Citroën e-Jumpy ook over een ander accupakket die bestaat uit een capaciteit van 75 kWh en een actieradius van 330 km (WLTP). Het laadvermogen van de Citroën e-Jumpy bedraagt 1257 kg en een laadvolume van 4,6 tot 6,6 m3.

Met een oog op de toekomst zal Citroën de ontwikkeling van elektrische bedrijfswagens voortzetten. Vanaf het jaar 2025 zullen alle voertuigen die Citroën om de markt brengt elektrisch of plug-in hybride zijn.

Welke laadpaal past bij mijn Citroën bedrijfswagen

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische bedrijfswagen de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Citroën bedrijfswagen ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 kW laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11 kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag dan direct advies aan via deze link!

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Citroën bedrijfswagen kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Citroën bedrijfswagen is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11 kW laadpaal, dan heb je thuis een 30fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Citroën bedrijfswagen ‘s nachts volledig op t laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: