Je bevindt je hier: Home » Citroen

Kies jouw Citroen en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Citroën? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Citroën? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Citroën

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Citroën en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Audi. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Citroën, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

 

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Citroën

Het Franse automerk Citroën is in 1919 opgericht door André Citroën. Vlak na de oprichting werd in 1919 de eerste auto gelanceerd: de Type ‘A’. Kort hierop werd in 1921 Citroën zijn tweede auto gelanceert, namelijk de B2. Citroën wint als merk veel populariteit bij de consumenten en brengt model naar model uit.

Met de Citroën AX Electrique maakte Citroën in 1993 al zijn debuut op de markt met hun eerste elektrische auto. Doordat deze werd aangedreven door batterijen waren de productiekosten erg hoog en de levensduur van de batterijen erg laag. De uitvoering was daarom bij de consumenten geen succes. In 2010 pakte Citroën door met hun eerste elektrische model dat werd aangedreven door een elektromotor: een compacte stadsauto genaamt C-Zero. Hierop volgde in 2021 een reeks aan nieuwe elektrische modellen: de e-C4, e-Berlingo, e-Jumpy en de e-SpaceTourer.

Welke laadpaal past bij mijn type Citroën?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Citroën model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Citroën ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Citroën kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Citroën is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Citroën ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: