Je bevindt je hier: Home » BYD

Kies jouw BYD en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je BYD? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) BYD? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw BYD

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een BYD en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je BYD. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je BYD, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van BYD

BYD is een Chinees automerk dat in 1995 werd opgericht. Het bedrijf heeft zich sindsdien gespecialiseerd in de productie van elektrische voertuigen en duurzame technologieën. Het merk heeft een sterke focus op innovatie en duurzaamheid en is een belangrijke speler in de wereldwijde transitie naar groenere mobiliteit. BYD heeft een breed assortiment aan voertuigen, waaronder compacte auto’s, SUV’s en bussen, die allemaal zijn uitgerust met geavanceerde batterijtechnologieën en duurzame aandrijfsystemen.

Een van de bekendste modellen van BYD is de Tang, een volledig elektrische SUV die bekend staat om zijn grote actieradius, krachtige prestaties en geavanceerde technologieën. De Tang is uitgerust met een krachtige elektromotor die een vermogen levert van 163 kW en een koppel van 310 Nm. Hierdoor kan de auto in slechts 4,6 seconden accelereren van 0 naar 100 km/uur. Daarnaast beschikt de Tang over een 82,8 kWh-batterij die zorgt voor een actieradius van meer dan 500 kilometer op een volle acculading. Met deze indrukwekkende specificaties heeft de BYD Tang zich bewezen als een van de meest populaire elektrische SUV’s op de Chinese markt.

Naast de Tang heeft BYD ook andere elektrische voertuigen in het assortiment, zoals de compacte hatchback e1 en de elektrische bus K9. Het bedrijf is ook actief in de ontwikkeling van geavanceerde batterijtechnologieën, zoals de Blade-batterij die een hogere energiedichtheid biedt en veiliger is dan traditionele lithium-ionbatterijen. Met een sterke focus op innovatie en duurzaamheid blijft BYD zich inzetten voor de ontwikkeling van geavanceerde en duurzame mobiliteit, zowel in China als wereldwijd.

Welke laadpaal past bij mijn type BYD?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische BYD model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw BYD ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 kW laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.
Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je BYD kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

  • Waar moet je rekening mee houden?

    De laadtijd van je BYD is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je BYD ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

    Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: