Je bevindt je hier: Home » BMW

Kies jouw BMW en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je BMW? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) BMW? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw BMW

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een BMW en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je BMW. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je BMW, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van BMW

Het van oorsprong Duitse bedrijf BMW is in 1913 opgericht door Karl Rapp en Gustav Otto. In 2011 werd door BMW hun submerk ‘BMW i’ opgericht met oog op de producties van plug-in hybride. In 2013 kwam dan de eerste volledige elektrische en emmissievrije uitvoering van BMW op de markt: de BMW i3, een stadswagen die beschikt over een elektromotor en wordt aangedreven door lithium-ion batterijen.

De lancering van de BMW i3 bleek een groot succes te zijn, waarop in 2021 het vervolg van de i3 werd gepresenteerd. De BMW i4 zou het eerste volledige elektrische model zijn voor de premium middenklasse. Hij beschikt over innovatieve technieken waaronder een iDrive systeem, een parkeerassistentie en een rijk aanbod aan personalisatiemogelijkheden. Afhankelijk van het type i4, is de BMW uitgerust met éen óf twee elektromotoren.

Eind 2020 presenteerde BMW hun nieuwste volledig elektrische serie: de BMW iX. In 2021 kwam deze op de markt. De iX kan via CCS worden opgeladen met gelijkstroom tot 195 kW. Hierdoor kan de auto binnen 10 minuten voldoende energie opslaan, waarnaar hij een rijkbereik van zo’n 120 km heeft. Voor de elektromotoren van de iX wordt er geen gebruik gemaakt van zeldzame metalen. De iX wordt uitsluitend met hernieuwbare energie geproduceerd. Dit maakt de iX een zeer duurzame uitvoering.

Met oog op de toekomst wil BMW steeds meer elektrische uitvoeringen gaan lanceren. In 2022 willen ze de verkoop van geëlektrificeerde voertuigen verdubbelen ten opzichte van 2021. De verwachting is dat tegen 2030 elke tweede auto die door BMW verkocht wordt, volledig elektrisch zal zijn. Ook zal er in 2023 een elektrische versie komen van de 5 serie. Hiermee heeft BMW dan in elk segment een volledige elektrische uitvoering.

Welke laadpaal past bij mijn type BMW?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische BMW model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw BMW ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je BMW kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je BMW is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je BMW ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: