Je bevindt je hier: Home » Audi

Kies jouw Audi en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Audi? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Audi? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Audi

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Audi en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Audi. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Audi, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Audi

Audi is opgericht in 1909 door August Horch. Al in 2009 presenteerde het van oorsprong Duitse automerk de eerste elektrische conceptauto: een R8 aangedreven door vier elektromotoren. Diverse conceptauto’s volgden, totdat in 2014 de eerste semi-elektrische productieauto op de markt kwam: De Audi A3 e-tron. Hierin werd een benzinemotor gecombineerd met een elektromotor.

In september 2018 maakte Audi zijn debuut in de markt met hun allereerste volledig elektrische auto: de Audi e-Tron 55 Quattro. De komst van de Audi e-tron was voor Audi hét begin naar een duurzamere toekomst. De auto functioneert volledig op batterijen. Er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen, waardoor er geen Co2 en stikstof wordt uitgestoten. Audi wil hiermee niet alleen het rijplezier vergroten, maar zijn consumenten ook milieubewuster laten rijden. In 2021 werd de e-tron uitgeroepen tot Elektrische Auto van het Jaar door de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR).

Er zijn inmiddels meer elektrische modellen van Audi, waaronder de e-tron GT en de Q4 e-tron. De hybride range is nog uitgebreider, met de A3, A6, A7 en A8. Met een blik op de toekomst zullen we nog meer Audi e-tron modellen op de markt gaan zien. Vanaf 2026 zal Audi zelfs alleen nog maar elektrisch aangedreven modellen introduceren. Audi werkt hiermee aan zijn ‘road to zero emission’.

Welke laadpaal past bij mijn type Audi?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Audimodel de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Audi ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Audi kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Audi is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Audi ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: