Je bevindt je hier: Home » Abarth

Kies jouw Abarth en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Abarth? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Abarth? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Abarth

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Abarth en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Abarth. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Abarth, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Abarth

Abarth is een automerk met een rijke geschiedenis. Het merk is in 1949 opgericht door Carlo Abarth, een legendarische ontwerper en coureur uit Italië. Het merk staat bekend om zijn sportieve en prestatiegerichte auto’s, die vaak zijn gebaseerd op modellen van moederbedrijf Fiat. Hoewel Abarth zich vooral richtte op benzineauto’s, heeft het merk aangekondigd meer elektrische en hybride modellen op de markt te brengen.

In 2022 lanceerde Abarth dan ook zijn eerste elektrische auto: de Abarth 500e. Een wederom sportieve auto met een actieradius van maar liefst 320 km WLTP. Een jaar later in januari 2023 lanceerde Abarth de ‘Abarth 500e scorpionissima’, een speciale uitvoering van de Abarth 500e.

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor Abarth. Het merk wil zijn consumenten bewuster maken van hun ecologische voetafdruk, zonder daarbij afbreuk te doen aan het rijplezier dat zo kenmerkend is voor het merk.

Welke laadpaal past bij mijn type Abarth?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Abarth model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Abarth ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Abarth kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Abarth is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Abarth ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: