Je bevindt je hier: Home » Volvo

Kies jouw Volvo en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Volvo? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Volvo? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Volvo

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Volvo en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Volvo. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Volvo, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Volvo

In 1926 werd het van oorsprong Zweedse automerk Volvo opgericht. Een jaar na de oprichting bracht Volvo hun eerste auto op de markt: de Volvo Öv4. In 2019 onthulde Volvo de XC40 P8, hun eerste volledig elektrische auto. De uitvoering rijdt op een volle accu wel 400 kilometer en is voorzien van een 78 kWh accupakket en twee 150 kW sterke elektromotoren. Eind 2020 kwam deze op de markt.

Met de lancering van de XC40 P8 pakte Volvo door op de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s. In September 2021 kwam Volvo met de productie van de nieuwe volledig elektrische Volvo C40 uitvoeringen. Zowel de XC40 als de C40 uitvoeringen zijn uitgerust met ingebouwde Googleservices. Zo zet Volvo in op toekomstbestendige uitvoeringen.

In 2040 wil Volvo hun grootste uitdaging ooit volbrengen, namelijk het worden van een klimaatneutraal en circulair bedrijf. De eerste stappen hiervoor werden al in 2019 gezet door van alle uitvoeringen een geëlektrificeerde versie op de markt te brengen. Vanaf 2030 zal Volvo overstappen op de ontwikkeling van enkel volledig elektrische auto’s.

Welke laadpaal past bij mijn type Volvo?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Volvo model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Volvo ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Volvo kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Volvo is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Volvo ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: