Je bevindt je hier: Home » Volkswagen

Kies jouw Volkswagen en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Volkswagen? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Volkswagen? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Volkswagen

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Volkswagen en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Volkswagen. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Volkswagen, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Volkswagen

Het Duitse automerk Volkswagen is opgericht in 1937. Al in 1972 zette Volkswagen de eerste stappen in elektrisch rijden. Dit deden ze met de T2 Transporter: een auto die werd aangedreven door een sterke elektromotor en loodbatterijen. Van deze uitvoering werden maar slechts 120 exemplaren gebouwd. In de opvolgende jaren zette Volkswagen deze innovatie voort.

In 2010 werd tijdens de e-mobility top in Berlijn de Golf Blue e-motion gepresenteerd. Deze uitvoering symboliseerde voor Volkswagen het begin van een nieuw, emissievrij tijdperk. Volkswagen pakte door op deze uitvoering en in 2013 werd de huidige e-Golf gelanceerd. Dit was de allereerste in serie geproduceerde Volkswagen met volledige elektrische aandrijving. De elektromotor van de e-Golf is erg krachtig met een vermogen van 100 kW (136 pk) en levert 270 Newtonmeter aan trekkracht. De in de bodem verwerkte litium-ion batterij is in slecht 20 minuten voor 80% op te laden bij een CSS-laadstation.

Inmiddels heeft Volkswagen in 2020 hun eerste modelfamilie gelanceerd die uitsluitend bestaat uit elektrische auto’s. De komst van de ID. Familie was voor Volkswagen het begin van een nieuw tijdperk. In 2050 wil Volkswagen AG volledig CO2-neutraal zijn en doet er daarom alles aan om de CO2-reductie te stimuleren. Naast het innoveren van CO2 neutrale auto’s, ontwikkelt Volkswagen AG ook vernieuwende aandrijftechnologieën die beter presteren en minder verbruiken.

Welke laadpaal past bij mijn type Volkswagen?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Volkswagen model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Volkswagen ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Volkswagen kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Volkswagen is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Volkswagen ’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: