Je bevindt je hier: Home » Peugeot

Kies jouw Peugeot en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Peugeot? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Peugeot? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Peugeot

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Peugeot en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Peugeot. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Peugeot, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Peugeot

Het Franse familiebedrijf Peugeot werd opgericht in 1810. Na jarenlang Europees succes in de productie en verkoop van benzine- en dieselauto’s, zet Peugeot in 2021 hun eerste stap op weg naar een duurzamere toekomst. Ze lanceren hun eerste volledig elektrische auto: de Peugeot e-208.

De peugeot e-208 was niet enige volledig elektrische auto die in 2021 gelanceerd werd. Ook de Peugeot e-Rifter, de Peugeot e-traveller en de Peugeot e-Expert kwamen datzelfde jaar op de markt. 2023 wordt het volgende jaar waarin Peugeot hun nieuwe volledig elektrische uitvoering zal lanceren. In dat jaar wordt namelijk de Peugeot e-308 verwacht.

Met de komst van de nieuwe volledig elektrische uitvoeringen, zet Peugeot in om een duurzame en emissievrije toekomst. Vanaf 2030 zal Peugeot zelfs alleen nog maar volledig elektrische auto’s verkopen in Europa.

Welke laadpaal past bij mijn type Peugeot?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Peugeot model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Peugeot ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Peugeot kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Peugeot is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Peugeot’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: