Je bevindt je hier: Home » Fiat

Kies jouw Fiat en vind je laadpaal

Een laadpaal nodig voor je Fiat? Kies voor de beste laadoplossing van Abel&co!

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je (toekomstige) Fiat? Bij Abel&co helpen wij je bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing voor jouw elektrische auto!

De perfecte laadpaal voor jouw Fiat

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een Fiat en heb je er een laadpaal voor nodig? We helpen je met het kiezen van de ideale laadpaal voor je Fiat. Om de beste keuze te maken, moet je rekening houden met diverse factoren zoals het laadvermogen van je Fiat, de gewenste laadtijd en de maximale laadsnelheid van de laadpaal.

Abel&co helpt je een goede keuze te maken. Daarna komt een lokale Abel installateur de laadpaal installeren. Na de oplevering ontvang je een gratis laadpas, zodat je altijd snel, veilig en zonder gedoe kunt laden. Samen met de installateur zorgen wij tevens voor service en onderhoud.

Over de elektrische auto’s van Fiat

Het Italiaanse merk Fiat is in 1899 opgericht door Giovanni Agnelli. Al in 1990 lanceerde Fiat zijn eerste elektrische auto. Dit was de elektrische versie van de Fiat Panda, ook wel de Fiat Elletra genoemd. Doordat er op de achterbank plaats gemaakt moest worden voor het accu-pakket, had de auto maar ruimte voor 2 personen. Verder duurde het 7 uur totdat de accu volledig was opgeladen.

Na een aantal jaar stil te hebben gelegen op de ontwikkeling van nieuwe elektrische uitvoeringen, pakte Fiat in 2019 door met de lancering van hun eerste volledig elektrische conceptauto: de Fiat Centoventi. In dit jaar kondigde Fiat ook aan dat ze in de toekomst in toenemende mate elektrisch zullen zijn. Het jaar 2020 vormde hiervoor een omslagpunt.

De eerste moderne volledig elektrische auto’s kwamen op de markt in 2020. Dit waren de Fiat 500e Cabrio en de Fiat 500e Berlina. De nieuwe volledig elektrische uitvoeringen van de Fiat 500 waren een dusdanig groot succes, dat Fiat in 2021 met een nieuwe volledig elektrische uitvoering op de markt kwam: de Fiat 500e 3+1.

Fiat gelooft sterk in de toekomst van de elektrische auto. Daarom is hun doel om hun gemiddelde CO2-uitstoot te verlagen en dit door te zetten tot een uiteindelijk doel van nul emissies. Vanaf het jaar 2030 wil Fiat zelfs uitsluitend volledig elektrische auto’s verkopen. Ze willen hierbij volledig elektrische auto’s net zo betaalbaar maken als auto’s met een verbrandingsmotor.

Welke laadpaal past bij mijn type Fiat?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor jouw elektrische Fiat model de perfecte laadpaal kiest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor type fase aansluiting jouw Fiat ondersteunt. Is dit een 1-fase aansluiting? Dan zal je snel neigen naar een 7,4 Kw laadpaal. Is dit een 3-fase aansluiting? Dan is een 11kW of een 22 kW laadpaal wellicht een slimmere keuze.

Welk type laadpaal verstandig is, is ook afhankelijk van je netstroomaansluiting thuis en/of op de zaak. Abel&co brengt jouw situatie vrijblijvend in kaart door middel van een digitale schouwing. Wil je snel geholpen worden? Vraag direct advies aan via deze link.

De voordelen bij Abel&co

Een laadpaal voor je Fiat kies je bij Abel&co!

  • Uitsluitend laadpalen van toonaangevende fabrikanten
  • Snel, simpel en veilig laden: dat zijn onze beloftes
  • Klantgerichte dienstverlening
  • De beste lokale installateurs bij jou in de buurt
  • Altijd een gratis digitale schouwing en vrijblijvende offerte

Waar moet je rekening mee houden?

De laadtijd van je Fiat is voor een groot deel afhankelijk van de stroomaansluiting in je woning of bedrijfspand en het laadvermogen van de elektrische auto. Kies je voor een 11kW laadpaal, dan heb je thuis een 3-fase aansluiting van 25 ampère nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW, wat voldoende is om je Fiat’s nachts volledig op te laden. Voor het gebruik van een 22 kW laadstation is een 3-fase netstroomaansluiting van 35 ampère nodig. Deze aansluiting komt niet vaak voor in thuissituaties. Het verzwaren van de netaansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hierdoor is een 22 kW laadstation aan huis vaak geen optie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: