€500,- tot €2500,- subsidie op zonneboiler en warmtepomp!

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. De Rijksoverheid heeft daarom de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor kleine apparaten voor de productie van duurzame energie in het leven geroepen.

Subsidie voor wie?

Er is subsidie voor zowel particulieren als bedrijven.

Subsidie voor welke producten?

Er is subsidie voor een viertal energiebesparende maatregelen:

Exacte inhoud weten?

Wilt u weten hoeveel subsidie er op de diverse producten zit en aan welke voorwaarden u moet voldoen om subsidie te krijgen? Lees dan verder op ons Kenniscentrum Energiebesparing. In de artikelen “Warmtepompsubsidie: wat is er mogelijk?” en “Subsidie zonneboiler: wat is er mogelijk?” staat precies uitgelegd wat u moet doen.

Wilt u advies of een offerte?

Meer informatie over een zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel of bio-massa? Neem dan contact op met een van uw adviseur in de regio.

Energie 9 procent duurder

Stijging leveringskosten

De hogere energierekening komt voornamelijk door de stijging van de leveringskosten voor gas met 9 euro. Deze leveringskosten hangen voor een deel af van de olieprijs, die in 2011 sterk is gestegen. Doordat energie veelal vooraf wordt ingekocht, komt die stijging van de olieprijs pas in januari 2012 in de energietarieven tot uiting.

Naast de hogere leveringskosten van elektriciteit droegen ook de transportkosten en de energiebelasting bij aan de stijging van de energierekening.

Nefit introduceert de slimste thermostaat

Nefit Easy is de eerste slimme thermostaat met alleen maar voordelen. Hij heeft een stijlvol design met bediening op afstand via een app. Hij ziet wie er thuis is en zorgt automatisch voor de juiste temperatuur. Hij houdt uw verwarming in de gaten en stuurt direct bericht als er iets mis is. En Easy helpt u energie besparen. Dat alles krijgt u zonder contract of abonnement. Bovendien wordt Easy steeds slimmer, zonder dat u er iets voor hoeft te doen!

Ook in uw woning?

Heeft u interesse in een Nefit Easy thermostaat? Reserveer ‘m dan snel bij uw lokale GasNed-Installateur. De Nefit Easy is leverbaar vanaf 1 september a.s.

‘Nederlanders douchen te lang’

Alleen al in de douche kunnen huishoudens eenvoudig geld en water besparen. Ondernemersorganisatie UNETO-VNI rekende uit dat als iedere Nederlander voortaan een minuut korter doucht, dit een jaarlijkse besparing oplevert van 37,5 miljoen m3 water en 240 miljoen m3 gas.

Voorzitter Titia Siertsema: ‘Als 1 miljoen huishoudens 1 minuut korter douchen, halen we 1% van de besparingen die in het Energieakkoord zijn afgesproken. Dus iedereen kan, zonder enige investering, zijn steentje bijdragen. Als we de gemiddelde douchebeurt beperken tot vijf minuten (nu is het landelijk gemiddelde nog acht en een halve minuut) hebben we zelfs al meer dan 3% van de doelstelling van het Energieakkoord te pakken. Een gemiddeld huishouden bespaart daarmee zo’n 200 euro per jaar. Komt daar nog een waterbesparende douchekop bij, dan loopt de besparing nog veel verder op.’

Extra besparingen binnen handbereik

Van de 110 liter warm water die het gemiddelde huishouden iedere dag gebruikt, verdwijnt ruim 80 liter in het doucheputje. Siertsema: ‘Dat kan anders. Zo is het de moeite waard om in een woning te controleren of alle kranen een waterbesparend mondstuk of een doorstroombegrenzer hebben. Verder is een thermostatische mengkraan zuiniger dan een gewone mengkraan.’ Ook door wat vaker onder de douche te stappen dan in bad, is veel water, gas en dus geld te besparen.

Warmte terugwinnen

Slimme installaties kunnen voor extra bezuinigingen zorgen. Zo kan een douche-wtw (warmteterugwinning) het wegstromende water gebruiken om koud water op te warmen. De ketel of boiler hoeft dan minder hard te stoken. ‘Zo’n warmtewisselaar in de badkamer levert 68% rendement op en wordt meegerekend bij de energieprestatiecoëfficiënt van het huis. Snel terugverdiend’, stelt Siertsema.

Bron: Uneto-vni

Periodiek onderhoud cv-installatie van groot belang

De afgelopen jaren zijn er steeds meer slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging als gevolg van problemen met cv-ketels. Dat blijkt uit onderzoek van het EO-programma Dit is de Dag Onderzoek. In 2013 waren er voor het eerst beduidend meer slachtoffers als gevolg van koolmonoxidevergiftiging met cv-ketels dan met geisers. Tjibbe Joustra, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, stelt in Dit is de Dag Onderzoek dat er behoorlijk wat slachtoffers vallen door het installatiewerk van installateurs zonder papieren.

Als gekwalificeerd installatiebedrijf kunt u bij ons rekenen op een veilige installatie. Wij stellen hoge eisen aan onze monteurs, werken met de juiste materialen en zijn op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving. Periodiek onderhoud zorgt niet alleen voor een veilige woninginstallatie. Met een onderhoudsabonnement vermindert u ook de kans op storingen. Het voorkomt tevens hoge reparatiekosten en zorgt voor een besparing op uw gasrekening.

Is uw cv-ketel aan vervanging toe? Neem geen risico’s en kies ook dan voor een gekwalificeerd installatiebedrijf. Hang bij open geisers altijd een koolmonoxidemelder op.